dinsdag 23 mei 2017

Fermentaboys winnen Nouvelle Streetfood wedstrijd!

Het team van ROC van Amsterdam, alias de ‘Fermentaboys’ met teamleden Stefan Kam, Randy Karman, Jan ter Beek en teamleider Theo van Rensch heeft de finale van de Nouvelle Streetfood wedstrijd gewonnen!

Deze door Gastronomixs georganiseerde wedstrijd werd op maandag 22 mei gestreden tijdens het event ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de website. De wedstrijd is uniek in zijn soort omdat er beoordeeld werd op alle aspecten van het concept, niet alleen op smaak en techniek. De vakjury, bestaande uit Angélique Schmeinck, Soenil Bahadoer en Julius Jaspers, bepaalde voor 50% de uitslag. Het aanwezige publiek bepaalde de overige 50% van de uitslag. De school is naar huis gegaan met een Rational VarioCooking Center t.w.v. €18.000 en een prachtig pakket met individuele prijzen voor de leden van het team.

‘Onvoorstelbaar wat de scholen hier voor niveau hebben neergezet!’ – Julius Jaspers

IMPONEREN MET EENVOUD
‘Nouvelle Streetfood’ is een combinatie van topgastronomie met streetfood. ‘Nouvelle’ staat voor de nieuwe manier van denken in de keuken, namelijk meer aandacht voor groentebereidingen en het besef dat er met alledaagse ingrediënten spectaculair gekookt kan worden. In deze wedstrijd werd dus geen gebruik gemaakt van exclusieve ingrediënten en onbetaalbaar servies. Gastronomixs daagde de deelnemende vakopleidingen uit om te imponeren met spectaculaire eenvoud! Het winnende team wist het publiek en de jury te overtuigen met het concept genaamd de ‘Fermentaboys’ en wat de naam al doet vermoeden stond de techniek fermenteren centraal. Ze wisten het publiek én de jury unaniem te overtuigen met creaties als ‘Steamed bun met zacht gegaarde ossenstaart, gefermenteerde Jalapeno en gekaramelliseerde ui’ en ‘Kimchirol met gamba, ingelegde komkommer en gambamayonaise’.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen